Mastni lasje in lasišče

Kako mastni so lasje, je odvisno od tega, kako mastna je koža na lasišču. Pri težavah z mastnim lasiščem so lasje videti pramenasti, vlažni, lepijo se na lasišče in pričeska hitro izgubi polnost in zračnost. Po umivanju postanejo hitro umazani in neurejeni. Pri negi moramo upoštevati dejstvo, da  preveč agresivni šamponi in sredstva za oblikovanje, spodbujajo lojnice k še večjemu izločanju maščob, zato je zelo pomembna pravilna izbira šampona, ki pomaga po naravni poti uravnati  izločanje maščob iz žlez lojnic, ki tvorijo kisli zaščitni plašč našega lasišča in kože. Za mastne in tanke lase je priporočljiv FIL ŠAMPON z  dodatkom MAGNEZIJA (10ml), ki uravnava delovanje žlez lojnic.

Po umivanju las s šamponom uporabimo FIL BALZAM, s pomočjo katerega izravnamo strukturo las, lažje jih razčešemo in oblikujemo. Pri  balzamu je pomembno, da deluje 3 do 5 minut na laseh, saj le tako njegove aktivne učinkovine počasi preidejo v lase. Za povečanje volumna las uporabimo FIL VOLUME SPREJ, ki po nanosu ostane na laseh, saj ga ne spiramo, s svojimi sestavinami daje lasem oporo in volumen.

Ker so mastni lasje ponavadi tanki, redki, naelektreni, brez volumna in se težko razčešejo so vsaj na dva tedna priporočljive obloge in sicer MULTI TREAT, ki vsebuje RNA življenjsko pomembne aminokisline, vitamin B in E, emulgatorje, čebelji vosek in dišavne komponente. Obloga las ne otežuje deluje antistatično in uravnava pH vrednost.

Kot nego lasišča priporočamo uporabo HAIR&SCALP THERAPHY, ker deluje antibakterijsko pripomore pri zdravljenju  obolenja lasišča. Vsebuje pekočo koprivo, ki deluje pomirjajoče na žleze lojnice, zato do neke mere izsuši premastno lasišče.