Mastno lasišče in suhi lasje

Pri mastnem lasišču se loj razporeja po lasišču in tvori strnjeno plast mastnega predela. V tem primeru lasišče ostaja mastno, lasje po dolžini pa izsušeni. Praksa je pokazala, da moramo pri tej vrsti problematike najprej  popraviti suhe konice in nato zdraviti mastnost lasišča. Ker je delovanje žlez lojnic pogosto spremenjeno zaradi prehude izsušitve ali kemične obdelave lasnega stebla je najbolj učinkoviti postopek za takšno vrsto problema PILING ali bolje rečeno nega z E.F.A. oljem, pri katerem E.F.A. olje nanesemo na mokre lase, saj nam odprtost mokrega lasu omogoča hitrejše vpijanje aktivnih in negovalnih snovi, ki so prisotne v olju. S tem postopkom nahranimo lasno steblo z maščobnimi kislinami, posledično se delovanje žlez lojnic umiri, saj  negovan las neposredno deluje na umirjanje delovanja žlez lojnic. Za zaključek uporabimo mešanico FIL/FOB fleksi spraj, v katerega vmešamo tri kapljice Pantenola in tri kapljice Kokosa.

Lahko uporabimo FIL ali FOB šampon odvisno od strukture lasu. Če imamo hidrofilne lase priporočamo FIL ŠAMPON, ki vsebuje nukleinske kisline, aminokisline in vitamine. Redna uporaba tega šampona zagotavlja dobro kvaliteto las. Je antistatičen. Lasje se po uporabi lepo češejo, ne draži kože in čisti na blag način. Če  imamo lase hidrofobne priporočamo FOB ŠAMPON, ki vsebuje esencijalne maščobne kisline, ki  aktivno delujejo na lase in lasišče, zmanjšuje vse vrste obolenj. Normalizira tudi izločanje žlez lojnic in ščiti kožo na glavi.

Šamponu dodamo LECITIN (5-20 ml, odvisno od testiranja), ki je naravna maščobna substanca, ki zagotavlja gladkost in prožnost lasu, ter uravnava vlago. Dodamo lahko še BRANASLO (5-8 kpl.), ki bo aktivno delovala na mastno lasišče, PANTENOL (5-8 kpl.), ki bo izboljšal kakovost las in je primerno za mastno in vneto lasišče, dodatek KOKOSA (5-8 kpl.)  pa ima vlažilni učinek in bo uravnaval las od lasišča do konice.

Za naknadno nego las po pranju priporočamo FIL BALZAM,  ki izravnava strukturo las. Delež fosfolipidov obnavlja vlažnost las in kože na glavi ter ponovno vzpostavi pH vrednost v lasu.

Za suhe konice¸ priporočamo balzam LEAVE ON CREME, ki ima trajno delovanje na lasu, ker ga ne izpiramo. Krepi poškodovane in kemično  obdelane lase ter jim daje lesk. Z Leave On Creme bomo lasu povrnili moč in razteznost.

Kot globinsko oblogo uporabimo FOB INTENZIVE CURE , ki z izvlečkom bambusa  lase varuje in uravnava naravno lasno vlažnost las. Pravilna vlažnost zagotavlja lasu njihovo voljnost, elastičnost, prožnost in lažje česanje. Vsebuje RNA življenjsko pomembne aminokisline, bambusov izvleček, vitamin B in E, dišavno komponento, citronsko kislino in maščobne alkohole.

Za suhe konice uporabimo TOP CURE INTENZIVE, ki je intenzivna nega za poškodovane konice ter dolge in poškodovane lase. Kationsko aktivne makromulekule se kot zaščitni film, ki obvaruje vlago nabira okrog lasu, ne da bi s tem oteževale las. Lase ščiti pred zunanjim vplivom, daje lesk, prožnost in preprečuje, da bi se konice cepile. Nanašajo se na suhe ali vlažne lase in se ne izpira.