Nega las in lasišča

Avtor:Harologi

Pravilna nega las in lasišča je osnova za zdrave in lepe lase
Harologi šamponi in nege so izdelani iz najboljših surovin, tako skrbno izbranih, da zagotavljajo vsakemu izdelku njegovo edinstveno uporabo. Učinkovine v izdelkih so pretežno organskega izvora, torej iz človeku prijaznih sestavin, ki jih organizem sprejema in so tudi biološko razgradljive. Šamponi, ki jih lahko ponovno napolnimo v isto embalažo, so posebej prilagojeni pH vrednosti lasišča in kože. Namenjeni so uporabi v salonih, kakor tudi za uporabo doma. Za nevtralizacijo vonjev se uporabljajo izključno naravne dišave, nekateri izdelki pa se brez dišav in se lahko naknadno dodajajo in sicer prilagojeno strankinemu izboru in okusu.

Osnovne nege za lase so tako razdeljene na FIL in FOB linije, katerim učinkovitost zagotavljajo osnovne sestavine kot so: olje bombaževca (olje semen bombaževca / vitamin F5), svilne amino kisline in pšenične amino kisline (zagotavljajo fleksibilnost).

FIL so izdelki primerni za izboljšanje hidrofilnih – vlago vpijajoče – las. Za tanke, fine lase, ki se zlahka zravnajo, so brez volumna, razcepljeni, privlačijo vlago in se zavozlajo pri umivanju.

Hidrofilni lasje potrebujejo rekonstrukcijo. Izdelki v tej liniji vsebujejo amino kisline, ki gradijo strukturo las, poleg tega pa tudi druge sestavine, ki lase negujejo.

Aktivne FIL sestavine:

 • blage površinske snovi koruze in kokosa
 • svilne amino kisline (zagotavlja moč in uravnoteženost)
 • pšenične amino kisline (zagotavlja fleksibilnost)
 • pantenol (provitamin B5)
 • guar (deluje antistatično)
 • RNA (ribo nukleinska kislina)

FOB so izdelki za hidrofobne lase – lase, ki odbijajo vlago. Večinoma so to grobi, trdi in krhki lasje, ki se hitro posušijo in jih je težko oblikovati.

Hidrofobni izdelki uravnavajo raztezanje las in pripomorejo k povečanju vlage v laseh, s katero si zagotovimo lažje in obstojnejše oblikovanje las. Da bi naredili lase bolj gladke in lahko obvladljive za oblikovanje, izdelki v tej liniji vsebujejo visoke vsebnosti maščobnih kislin in vlažilne agente.

Aktivne FOB sestavine:

 • blage površinske snovi koruze in kokosa
 • olje bombaževca (olje semen bombaževca, bogato z polinenasičenimi maščobnimi kislinami)
 • svilne amino kisline (zagotavlja sijaj)
 • pšenične amino kisline (zagotavljajo fleksibilnost)
 • guar (deluje antistatično)
 • RNA (ribo nukleinska kislina)

FIL/FOB izdelki ustrezajo vsem vrstam las – tako hidrofilnim kot hidrofobnim. Linija FIL/FOB predstavlja izdelke, tako za kozmetičen efekt, kot tudi za povečanje strukture las.

Linija za lasišče in lase ( hair & scalp) vsebuje izdelke za lase in lasišče, za posebej občutljivo lasišče ali lase, ki na primer potrebuje globinsko čiščenje. Učinkovitost teh izdelkov zagotavljajo aktivne sestavine kot so: izvleček kamilice, izvleček belega čaja, kafra in izvleček pekoče koprive.

Izdelki za oblikovanje so namenjeni modnemu oblikovanju pričesk, vendar ti izdelki sočasno tudi negujejo vaše lase. Vsi Harologi spraji so vodotopni, biološko razgradljivi in v reciklirani embalaži za uporabo v salonih ali nadaljnjo prodajo končnim kupcem.

Izdelki za oblikovanje istočasno tudi negujejo, zato so nekateri primerni za hidrofilne, drugi pa za hidrofobne lase.

Harologi sistemska nega za trajno kodranje las je varen sistem, ki temelji na cystaminu in zagotavlja nežno trajno obdelavo z dolgotrajnim rezultatom. Na voljo so v treh jakostnih stopnjah glede na stanje las in so brez škodljivih sestavin.

Harologi dodatki in naravni eksotični izvlečki so osnova za individualen program za nego las in lasišča. Uporabljajo se kot dodatki šamponom ali kot nega las in lasišča. Glede na rezultat testiranja las in analize lasišča vam lahko usposobljeni strokovnjak - Harolog svetuje uporabo mešanice dodatkov s šamponom, kar se popolnoma prilagaja individualnim potrebam posamezne stranke.

Harologi sistem barv za lase temelji na posebno izbranih, nežnih preparatih z enostavno uporabo in s poudarjenim učinkom. Vsebuje kakovostni čebelji vosek, rastlinske izvlečke in eterična olja, ki lasem dajo čudovit in lesketajoč barvni rezultat, obenem pa lase tudi negujejo in ščitijo saj uporabimo, kot dodatek v barve LECITIN, ki nam pomaga pri zagotavljanju pravilne vlažnosti v laseh.

Harologi prehranski dodatki so izredno učinkoviti dietetični nadomestki, ki lasem, koži in nohtom prinašajo manjkajoče vitamine in minerale. Zunanja nega je pomembna, enako pomembno je tudi negovanje las, kože in nohtov od znotraj s pravilnimi prehranskimi dodatki.

Priporočilo

Zaradi naravnih aktivnih učinkovin, ki so v Harologi izdelkih za nego, je potrebno te učinkovine zadržati dalj časa na laseh (vsaj 3 min), predno jih izperemo, ker bomo drugače te učinkovine namesto na lase in lasišče, spustili v lijak.

Posebej se potrudimo, da jih nanesemo čimbolj na lasišče in ne samo povrhu na lase. Ko imamo nege na lasišču, si vzemimo malo časa za točkovno masažo lasišča. Če nimamo drugega, pa sami, kar je bolje kot nič. S takimi postopki bomo dosegali bistveno boljše rezultate.

Vsi negovalni šamponi se lahko prilagodijo individualno za vsako vrsto las z ustreznimi dodatki in rastlinskimi izvlečki, na podlagi rezultatov lasnega testiranja. Vsi šamponi, razen nevtralnih, so rahlo odišavljeni z naravnimi dišavami, da se nevtralizirajo vonji sestavin. Dodatno se šamponi lahko odišavijo po želji naročnika z naravnimi dišavnimi extrakti in sicer so na razpolago vonji lavande, evkaliptusa in mentola.

Celotna negovalna kozmetika je razdeljena po namenu in sicer na izdelke:

 • FIL – za hidrofilne lase
 • FOB – za hidrofobne lase
 • FIL/FOB – za obe vrsti las
 • HAIR&SCALP – za lase in lasišče

Ščetkajte svoje lase vsak dan

Najbolje je, da jih ščetkamo zjutraj in sicer tako, da nagnemo glavo naprej, tako da je v višini srca. Začnemo z lasiščem na vratu in vlečemo naprej, po lasišču, nato pa z drugo roko podpremo lase in vlečemo do konca. Začnemo z 10 – 15 potegi, po tednu dni pa povečamo na 30 – 40. To poveča krvni obtok na lasišču, očisti lasišče mrtvih kožnih celic, ki so se nabrale ponoči in očisti lase zunanje umazanije in stilskih produktov.

Pomembno

Ne uporabljajte sintetične krtače, ampak krtače iz naravnih ščetin divjega merjasca, ki edine zagotavljajo ustrezne učinke, ker boste v nasprotnem primeru, lasem in lasišču, naredili več škode kot koristi.