Pretrgani lasje in cepljenje las

Zdrav las ima visoko pretežno trdnost, ki se pri mehanskih obremenitvah kot so česanje ali ščetkanje ne pretrga. Las s poškodovano strukturo pa se hitro pretrga. Las se lahko pretrga zaradi nestrokovnega barvanja, beljenja ali pri trajni ondulaciji. Pri močno poškodovani strukturi las opazimo, da med ščetkanjem ali česanjem las izpade znatno več kot pri zdravi strukturi las. Pri razcepljenih konicah so opazna vlakna vlaknatega sloja ali korteksa. Največkrat se cepijo lasje z poškodovano strukturo, kjer so membranski proteini in medcelična substanca bolj ali manj izločeni. Razcepitev las lahko povzročajo tope škarje, glavnik z ostrimi robovi in drgnjenje las ob oblačila. Vzroki za cepljenje las so lahko tudi; stres, nepravilna in premočna kemična obdelava, premočna temperaturna obdelava, pomanjkanje vitaminov in mineralov ali genska zasnova.

Kadar ugotovimo to spremembo na laseh pri Harologi kozmetiki priporočamo FIL šampon ali FOB šampon odvisno od strukture las. FIL šampon vsebuje nukleinske kisline, aminokisline in vitamine, ki dajejo lasu dobro kvaliteto z redno uporabo. Deluje proti pretrganju las ,lasem daje volumen,lesk in polnost. Je antistatičen. Neguje poškodovane in oslabljene lase. FOB šampon vsebuje esencialne maščobne kisline, ki zmanjšujejo vse vrste obolenj las in lasišča. Esencialne maščobne kisline, ki so primerne za suhe in krhke lase.

Šamponu dodamo LECITIN (5-20 ml, odvisno od testiranja) je naravna maščobna substanca, ki zagotavlja prožnost in gladkost lasu. PANTENOL (5-10 kpl.)  krepi lase s poškodovano strukturo, izvleček vitamina B izboljšuje kakovost las. N.C.A. (5-10 kpl) vsebuje kombinacijo posebnih snovi (RNA,aminokisline in vitamini)in je močan gradbeni material za lase. Vzpodbujajoče učinkuje na poškodovane lase, ker jim zgradi novo interno celično moč.

Pri negi las  priporočamo globinsko oblogo FIL INTENSIVE CURE, ki učinkuje na poškodbe las , ki so nastale zaradi mehanskih , kemičnih in fizikalnih vplivov. Pri laseh s poškodovano strukturo na novo zgradi interno celično moč in s tem prepreči nadaljnje lomljenje lasnega stebla.

MULTI TREAT je globinska obloga, ki deluje na lase tako, da se lasje lažje češejo, deluje obnavljajoče, antistatično in ponovno vzpostavi pH vrednost v lasu. Globinske obloge vedno segrevamo pod toploto, da bi lažje prodrle v las.

Po končani negi vedno uporabimo ustrezen BALZAM, ker zaradi svojega kation-aktivnega značaja in keratinu podobnih negovalnih sestavin izboljša strukturo las , česar z običajnimi sredstvi za naknadno nego nebi dosegli. Uporablja se kot hitra obloga za izravnavo strukture las.

TOP CURE je intenzivna nega za poškodovane lasne konice ter dolge in poškodovane lase. Pri redni uporabi dobijo lomljivi lasje s poškodovano strukturo nazaj svojo voljnost in elastičnost. Vsebuje UV filter, ki lase ščiti pred škodljivimi vplivi sonca, vetra in pred obremenitvijo zaradi sušenja s sušilcem, krtačenjem ali pri likanju las. Nanaša se na suhe ali vlažne lase. Pri poškodovanih laseh priporočamo vsakodnevno uporabo.