Problematika las in lasišča

Obstaja veliko različnih dejavnikov, ki negativno vplivajo na lase in lasišče, zato, da bi ohranili zdrave in lepe lase je pomembno, da imajo dobro zaščito.

Stran:
 • Prhljaj

  Prhljaj je zelo pogosta težava, ki prizadene  večino od nas v različnih stopnjah. Prehljaj se zlahka zameša s suhim lasiščem, vendar pa so kosmiči prhljaja večji, navadno se pojavijo samo na določenih območjih glave in so bolj svetleči kot manjši kosmiči, ki nastanejo zaradi suhega lasišča. Prhljaj ni nalezljiv ali nevaren, vendar pa je lahko neestetski in boleč, ko ga je preveč.

 • Mastni lasje in lasišče

  Kako mastni so lasje, je odvisno od tega, kako mastna je koža na lasišču. Pri težavah z mastnim lasiščem so lasje videti pramenasti, vlažni, lepijo se na lasišče in pričeska hitro izgubi polnost in zračnost. Po umivanju postanejo hitro umazani in neurejeni.

 • Suho lasišče in lasje

  Pri suhem lasišču je izloček trdnejši, širi se po lasišču in ob robu lasišča. Z izpadlimi poroženelimi  delci odmrle kože tvori tako imenovani lojnični prhljaj

 • Občutljivo lasišče in suhi lasje

  Občutljivost lasišča opazimo kadar je lasišče srbeče ali se pojavi rdečica. Koža ima drobne pore in dobro prekrvavitev, občutljiva je na mehanske, kemijske in toplotne vplive in po umivanju se pojavi rdečica.

 • Poškodovani in beljeni lasje

  Beljenje in visoko odstotno razbarvanje povzročata hude poškodbe lasne strukture, saj se pri tem poškoduje tudi vlaknata plast lasu. Vsled tega je pretežna trdnost pobeljenega lasu močno zmanjšana. Kemikalije poškodujejo površino las in odstranjujejo sestavne dele las. Lasni keratin se poškoduje zato je še bolj potrebna redna nega las.

 • Mastno lasišče in suhi lasje

  Pri mastnem lasišču se loj razporeja po lasišču in tvori strnjeno plast mastnega predela. V tem primeru lasišče ostaja mastno, lasje po dolžini pa izsušeni.

 • Tanki lasje

  Pri tankih laseh ugotavljamo, da so brez volumna, obstojnost frizure je krajša, lasje so pogosto statični in po šamponiranju, če nismo pazljivi se težje razčešejo.

 • Pretrgani lasje in cepljenje las

  Zdrav las ima visoko pretežno trdnost, ki se pri mehanskih obremenitvah kot so česanje ali ščetkanje ne pretrga. Las s poškodovano strukturo pa se hitro pretrga. Las se lahko pretrga zaradi nestrokovnega barvanja, beljenja ali pri trajni ondulaciji.

Stran: