Suho lasišče in lasje

Pri suhem lasišču je izloček trdnejši, širi se po lasišču in ob robu lasišča. Z izpadlimi poroženelimi  delci odmrle kože tvori tako imenovani lojnični prhljaj. Izbiro šampona prilagodimo suhim in izsušenim lasem, da bi lasem povrnili manjkajočo vlago in pripomogli k pravilnemu izločanju maščobe izberemo FOB šampon, ki deluje na suhe lase in lasišče ter uravnava vlago v laseh. FOB šampone uporabljamo pri hidrofobnih laseh, to je vrsta las, ki odbijajo vlago. Značilnost hidrofobnosti las so: močni, trdi in krhki lasje, pogosto so naravno skodrani, se hitro posušijo, konice pa se hitreje cepijo.

V šampon dodamo LECITIN (5-20ml, odvisno od testiranja),  ki je maščobam podobna zveza, ki se pojavlja v živih celicah in v vodotopni obliki kot dodatek k šamponu, ki regulira vlago v lasu. Zagotavlja gladkost in prožnost lasu, pomemben je predvsem pri strankah, ki si lase likajo ali fenirajo s ščetko, kajti s tem las dodatno izsušimo.

PANTENOL (5-8 kapljic) kot dodatek v šamponu, je koncentriran izvleček vitamina B, ki izboljšuje kakovost las. Ker je sestavni del lasu in ga pri kemičnih postopkih nehote odstranimo 50%  iz lasu, ga moramo vnesti v lase, da bi jih spravili nazaj v prvotno obliko in s tem preprečili izsušitev las.

KOKOS (5-8 kpl.) dodamo k šamponu, ker ima vlažilni in krepilni učinek  na lase, dovaja jim potrebne minerale.

Kot redno uporabo pri umivanju las  uporabljamo FOB BALZAM,  ki deluje kot hitra obloga. Lasem daje lesk, prožnost, lažje se razčešejo in vzpostavi novo pH vrednost v lasu. Zato so balzami nepogrešljiv produkt pri negi las.

LEAVE ON  CREME je balzam brez izpiranja, saj deluje dlje, ker ga ne spiramo z las. Krepi suhe, poškodovane in kemično obdelane lase ter jim daje lesk. Vsebuje izvleček jojobe , ki preprečuje nalaganje umazanije,  lase ojača in jim povrne moč.

Kot globinsko oblogo uporabimo FOB INTENZIVE CURE, ki z izvlečkom kakava in kokosa, vitaminom B in pantenolom (Provitamin B5) nudi zaščito in uravnava naravno  vlažnost las. Svilne aminokisline in RNA pripomorejo k pravilni vlažnosti in zagotavlja lasem  voljnost, elastičnost, prožnost in lažje česanje. Nudi ublažitev in nego  pri občutljivem rdečem -razdraženem lasišču, saj izvlečki kakava blagodejno delujejo na lasišče in pripomorejo pri obnavljanju lasišča. 

FIL INTENZIVE CURE je globinska obloga , ki vzpodbujajoče vpliva na poškodbe las. Pri laseh s poškodovano strukturo na novo zgradi interno celično moč in s tem prepreči nadaljnje lomljenje lasnega stebla. Vsebuje RNA aminokisline, vitamin B in E, čisti vazelin, citronsko kislino, Riboflavin, dišavne komponente in izbrane maščobne alkoholne frakcije.

FLEXI SPRAJ je obnovitveni sprej, ki lasem zagotavlja vlažnost, ustvarja UV zaščito in vsebuje aminokisline in pantenol. Pantenol je sestavni del lasu z redno uporabo bomo v lasu povečali vsebnost pantenolske kisline. Preparat nanašamo na mokre ali suhe lase in ostane na laseh, zato trajno izboljšuje kvaliteto las.

HAIR&SCALP THERAPHY je lasna vodica, ki preprečuje vse vrste obolenj na lasišču, ker vsebuje pekočo koprivo blagodejno deluje na lasišče. Če imamo razdraženo lasišče k lasni vodici dodamo MANGO (5-8 kpl.), ki ščiti lasišče, vsebuje vitamine A,B in C.